Activiteiten
Vanwege de goede ontvangst van de eerste editie van het project ‘Carnaval is Kunst’ werd het herhaald. Het doel van het project in het kort: Bij de jeugd de geschiedenis van het carnaval in de Liemers en Zevenaar bekend maken en hen er actief mee aan de slag te laten gaan. Leerlingen van de basisschool kregen lessen over de geschiedenis van het Carnaval verteld en gingen vervolgens zelf aan de slag met het thema bij het bouwen…
Jongeren in de Liemers aan het denken zetten over vrijheid, bewust maken dat er in de Liemers hard gevochten is voor onze vrijheid, dat was het doel van het project 'Vrijheid in de Liemers' van filmmakers Paul Haans en Sacha Wensveen.
De kinderboekenweek met als thema ‘En toen’ staat voor de deur. In deze coronatijd is het lastig om met grote groepen kinderen bibliotheken en het Liemers Museum te bezoeken. Doorgaande Lijn coördinator, cultuurcoördinatoren, educator en spelontwerper sloegen de handen ineen en ontwikkelden het spel ‘Lodewijk in de Liemers’. Hiermee kunnen kinderen en andere inwoners van De Liemers op een creatieve manier kennis maken met de geschiedenis van De Liemers in de Gouden Eeuw en de…
Vrijdag 15 november is de Beeldbank ‘Liemers in Beeld’ gelanceerd, tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Cultuur-en Erfgoedpact van de Liemers. Bijna 90 mensen van verschillende culturele en erfgoedorganisaties uit de Liemers kwamen naar het gloednieuwe HAL12 in Zevenaar om de nieuwe website met historische foto’s over de Liemers feestelijk te lanceren. De aanwezigen kregen daarnaast een indruk van de bereikte resultaten van het Liemers Cultuur- en Erfgoedpact van het afgelopen jaar en deden mee…
Op Zondag 15 september is door de Schutterij St. Andreas 't Grieth in het centrum van Zevenaar de Federatieve Schuttersdag 2019 georganiseerd. Aan deze dag hebben maar liefst 33 schutterijen deelgenomen!
De Liemers barst van de mooie initiatieven! Hierover vertellen we u graag meer tijdens de volgende jaarlijkse netwerkbijeenkomst van het Cultuur-en Erfgoedpact van de Liemers op vrijdag 15 november om 14:00 in het nieuwe HAL12 te Zevenaar. Aanmelden kan hier.
Lekkere streekproducten, eigengemaakte kunst en Liemerse smartlappen: het was allemaal te proeven, zien en horen op de Liemerse streekmartk 'Lekker struunen en pruuven' op 31 augustus in Zevenaar. Jong en oud was enthousiast!
Hoe verbind je jongeren en ouderen met elkaar, en laat je daarbij ook historisch besef groeien? Komdersuut heeft samen met Stichting Dorpshuis en de Gallusstichting het initiatief genomen om een historische route op te zetten in Angerlo. Jongeren van basisschool de Trompetter in Angerlo hebben oudere Angerlose bewoners geïnterviewd over hun herinneringen aan het Angerlo van vroeger. Deze interviews zijn uitgewerkt in bordjes die men kan bekijken langs de historische route in Angerlo, die dinsdag…
Leven in de Liemers stimuleert graag mooie initiatieven, zoals het Liemers Literair Lentefestival in Groessen op 21 april! Tijdens dit festival presenteren bekende lokale dichters, performers, acteurs en musici hun werk aan de hand van Liemerse thema's. Ook kan men genieten van een fantastische meergangenmaaltijd met Liemerse ingrediënten en bijpassende drankjes!
Keramiek, kunst op verpakkingsmaterialen en fotokunst bij Expo-Angerlo in de Galluskerk

- 17 februari 2019
- 17 maart 2019
In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo met keramiek van Gerda Drenth, kunst op verpakkingsmaterialen van Jenny Piso en fotokunst van Lisanne van Bergen. De expositie is te zien van 17 februari t/m 17 maart 2019, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.
De Liemers is omgeven door water. Mede dankzij de dijken kunnen we veilig wonen. Maar stel: de dijk breekt door. Je moet je huis verlaten. Wat dan? Wat doet dat met je? In 1799 gebeurde dat in Leuffen, dichtbij Groessen. Voor het Cultuur- en Erfgoedpactproject ‘Bakens in het Liemers landschap’ hebben leerlingen uit 2HAVO van het Candea College zich verdiept in het verdronken dorp Leuffen. In 28 kunstwerken, bestaande uit drie lagen gemaakt met verschillende technieken,…
Op donderdag 31 januari vindt in Huis Vredenburg te Westervoort om 20.00 u de presentatie plaats van de ‘Poëtische Kaart van Westervoort’. Die brengt het dorp in kaart aan de hand van gedichten. Inwoners hebben gereageerd op de oproep hun boeiende plekken te vereeuwigen met een gedicht. Arnold Krechting, David Smink, Henricus van Wijngaarden, Gerry Smink-Bles, Vincent Heijmen, Marieke Laverman, Tinus Koenen en PieterS hebben gedichten geschreven.