De Liemers Helemaal Goed Courant Speciaal

reactiedatum
  • maart 2017
  • december 2020

Deelproject Cultuur- en Erfgoedpact 2017-2020

Iedere twee weken valt De Liemers Helemaal Goed Courant bij 42.000 huishoudens in de Liemers op de mat. De krant, met positieve berichten uit de Liemers wordt voornamelijk gemaakt door leerlingen van het Liemers College en het Candea College. Door het werken aan de krant leren zij hun omgeving beter kennen en waarderen. Een belangrijk onderdeel van de krant is kunst, cultuur en erfgoed.

Het proces

De Liemers Helemaal Goed Courant gaat uit van de kracht en kunde van de scholieren. Leerlingen van het Liemers College en het Candea College vormen de redactie van de krant. Zij gaan de regio in, interviewen mensen en bedrijven en schrijven artikelen voor de krant. Zo leren zij meer over hun eigen woonomgeving, cultuur en geschiedenis.

Voorbereiding op loopbaan

Werken aan de krant helpt de leerlingen om zich voor te bereiden op hun latere loopbaan. Onder begeleiding van journalisten en docenten leren zij schrijven, onderzoek doen en interviewen. Tegelijkertijd doen de leerlingen tijdens het maakproces contacten op met potentiële toekomstige werkgevers in de Liemers.

Vormgeving en fotografie

Leerlingen met een meer praktijkgerichte opleiding (zoals het technasium van het Candea College) leren over het grafische proces van een krantenpublicatie. Zij maken kennis met onder meer fotografie, vormgeving en DTP (Desktop Publishing).

 

Geef een reactie