Feestelijke oplevering Leven in de Liemers

reactiedatum
  • 30 november 2016
Het belooft een feestje te worden! Het belooft een feestje te worden! Ab Hendriks

Op woensdag 30 november 2016 wordt het project Leven in de Liemers feestelijk afgesloten in Het Musiater te Zevenaar. Het project startte in juli 2015 met het doel om het verhaal van de Liemers op de kaart te zetten. Nu, bijna anderhalf jaar later, worden de resultaten van het project gepresenteerd.

Canon en quizzen over de Liemers

Eén belangrijk resultaat van het project is de canon van de Liemers. De canon, bestaande uit hoogtepunten uit de Liemers geschiedenis, is gebruikt als inspiratiebron voor een tweetal online quizzen. De quizzen (één voor kinderen uit groep acht en één voor volwassenen) maken inwoners van het gebied op speelse wijze bewust van hun geschiedenis. Test uw eigen kennis en speel de quiz nu.

Verbindende verhalen en activiteiten

Daarnaast ondersteunde Leven in de Liemers de afgelopen anderhalf jaar maar liefst tien lokale initiatieven. Zo zijn er onder andere een smokkelspel, een educatief filmproject en gedichtenwedstrijd gerealiseerd. Bovendien leidde het projectteam 24 vrijwilligers uit de omgeving op om door middel van interviews persoonlijke verhalen te verzamelen. Deze verhalen werden gedeeld op de website en op Facebook

De feestelijke oplevering bijwonen?

Behalve de canon en de cultuurhistorische activiteiten zijn er meer resultaten die het verhaal van de Liemers versterken. Zij worden op 30 november 2016 om 16.00 uur gepresenteerd in Het Musiater. Maar dat niet alleen: Paul Mulder trakteert op een nieuw geschreven lied en de Ridders van Gelre testen de kennis van de aanwezigen. Zij reiken die middag bovendien de prijs uit aan de winnaars van de online quizzen. Wilt u de oplevering op 30 november bijwonen? Stuur dan een e-mail met uw naam naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Download hier het programma.

Geef een reactie