Carnaval is kunst

reactiedatum
  • juni 2018
  • 3 maart 2019

Het project Carnaval is kunst wordt mogelijk gemaakt dankzij een stimuleringsbijdrage van het Cultuur- en Erfgoedpact Liemers.

Met dit project maken kinderen op jonge leeftijd kennis met carnaval. Carnaval in de breedste zin van het woord, want carnaval is meer dan alleen feest. Het is ook gezamenlijk bedenken, uitwerken, maken en presenteren van een praalwagen tijdens de carnavalsoptocht of een optreden tijdens het jeugdcarnaval. Denk hierbij aan zingen, dansen of een kolderiek optreden. Dit alles doet een groep mensen gezamenlijk waarbij eenieder zijn eigen kwaliteiten en talenten inbrengt en waarbij het creatieve proces zeker zo belangrijk is als het eindresultaat.

Maar we nemen de kinderen ook mee in de geschiedenis, gebruiken en rituelen van het carnaval en in het bijzonder die in Boemelburcht. Hiervoor hebben we een lespakket samengesteld met zowel opdrachten over de geschiedenis als opdrachten die een appèl doen op hun creatieve vaardigheden en alle vormen van samenwerken. Het doel van ons project is om de toekomst van het carnaval in Boemelburcht te waarborgen.

start: 15 november 2018

Geef een reactie