De kunst van het maken Speciaal

reactiedatum
  • augustus 2018
  • december 2020
Buitenblik festival 2016 Buitenblik festival 2016

Deelproject Cultuur- en Erfgoedpact 2017-2020

De Liemers kent verschillende mooie festivals. Helaas is beeldende kunst daar nog vaak ondervertegenwoordigd, zo blijkt ook uit gesprekken met kunstenaars uit de regio. Daarom ontwikkelt deelproject ‘De kunst van het maken’ een flexibel inzetbare presentatievorm voor festivals en andere publieksactiviteiten waarin de Liemerse beeldende kunst in de schijnwerpers wordt gezet.

Professioneel podium

De presentatievorm brengt kunst, cultuur en innovatie voor het voetlicht. Het bestaat uit een professioneel podium en publieksactiviteiten. Het professionele podium stelt kunstenaars en andere creatieve of innovatieve makers uit de Liemers in staat hun werk te exposeren voor een groot festivalpubliek. De expositie wordt op een experimentele en vernieuwende wijze vormgegeven. 

Kunst- en cultuurparticipatie

Tijdens publieksactiviteiten maken inwoners en toeristen in de Liemers kennis met kunsten en ambachten. Kunstenaars en makers geven creatieve en kunstzinnige performances of workshops. Het publiek wordt uitgedaagd om actief deel te nemen aan het maakproces. Zo komen kunst en cultuur dichterbij de inwoners van de Liemers.

Voorbeelden van kunstprojecten binnen het Cultuur- en Erfgoedpact vind je hier:

Made2remember
KinderKunst museum
De Kunstjutters

 

Geef een reactie