Ideeënavond

reactiedatum
  • 28 juni 2017
Deel uw ideeën! Deel uw ideeën!

De gemeenten Duiven, Westervoort, Rijnwaarden en Zevenaar gaan samenwerken in een nieuw Cultuur- en Erfgoedpact. Voor de periode 2017-2020 wordt een activiteitenprogramma uitgevoerd door en voor inwoners van de Liemers. Hierbij staan de thema’s Cultuureducatie, Cultuurtoerisme en Cultuurparticipatie centraal. Door subsidie van de Liemerse gemeenten en de provincie Gelderland is er een flink budget beschikbaar om activiteiten te organiseren. We houden een Ideeënavond op 28 juni 2017 in de Ogtent in Duiven om te horen wat u belangrijk vindt.

Wat is het doel van de Ideeënavond?

De Liemerse gemeenten zijn benieuwd naar wat er leeft in de Liemers en zijn erg geïnteresseerd in uw ideeën. Hoe kunnen cultuur en erfgoed het gebied nog beter en mooier maken? Welke bestaande concepten kunnen aanhaken bij het pact? Belangrijk is dat de plannen inspelen op educatie, toerisme en/of participatie. Wij dagen u uit om mee te denken over de toekomst van de Liemers.

Voor wie is de Ideeënavond?

Deze avond is voor iedereen die woont, werkt en leeft in de Liemers en deze een warm hart toedraagt. En voor iedereen met goede ideeën op het gebied van cultuur en erfgoed. Van ondernemers tot leden van de schutterij en van medewerkers van zorginstellingen tot lokale (amateur)kunstenaars. Het belooft een kleurrijke avond te worden met boeiende gesprekken tussen organisaties van uiteenlopende disciplines.

Wat gebeurt er tijdens de Ideeënavond?

Tijdens de bijeenkomst halen we uw suggesties op. Daarnaast gaan deelnemers uit de verschillende sectoren met elkaar in gesprek. Zo kan het gebeuren dat een recreatiebedrijf en een historische vereniging samen een culturele activiteit opzetten om toerisme te stimuleren. Of dat een zorginstelling en schutterij een idee uitwerken om eenzaamheid tegen te gaan. De opbrengsten worden vervolgens verzameld en verwerkt tot een activiteitenprogramma voor de nieuwe Cultuur- en Erfgoedpact periode 2017-2020.

Komt u uw ideeën delen?

Geïnteresseerd? U bent vanaf 18.30 uur van harte welkom in de Ogtent, Remigiusplein 9, 6921 BL Duiven. Het programma start om 19.00 uur en wordt om 21.00 uur afgesloten met een borrel. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeldt u daarbij a.u.b. uw organisatie, naam, woonplaats en telefoonnummer.

Geef een reactie