Joannes Cult 4 Kids

reactiedatum
  • juni 2016
postkaart Groessen postkaart Groessen

JoannesCult 4 Kids, een uniek cultuurproject in Groessen

In het basisonderwijs schort het al jaren aan de middelen en mogelijkheden om goed cultuuronderwijs te verzorgen. Dat komt mede door bezuinigingen waardoor scholen vaak andere keuzes moeten maken en muziek-en cultuuronderwijs erbij inschiet. Het rijke Groessense verenigingsleven is daar samen met de Joannesschool op erg creatieve wijze ingesprongen.

Joannes4Kids werkt in samenwerking met de plaatselijke muziekverenigingen aan cultuurprojecten waarbij de kinderen van de Joannesschool in een half jaar tijd kennis maken met verschillende varianten en stijlen van muziek, zang en dans en nu ook erfgoed

Dit jaar gaan de leerlingen aan de slag met erfgoed in hun eigen leefomgeving, de Joannesschool. Hoe was het vroeger op de Joannesschool, kregen de leerlingen dezelfde lessen en hoe zag de school er toen uit, hoeveel leerlingen waren er opschool, wie was de meester en/of juf? De leerlingen gaan aan de slag met Oral History, een methode om individuele herinneringen door reeksen vraaggesprekken vast te leggen. De leerlingen worden begeleid door een ervaren interviewster. Herinneringen van een vijftal voormalige leerkrachten van de Joannesschool worden op deze manier vastgelegd met beeld en geluid. Deze beelden en andere informatie uit de tijdlijn van de Joannesschool worden samengevoegd in een productie.

Al met al een heel gevarieerd aanbod van culturele uitingen die het leven van een kind zo kunnen verrijken. Waar een klein dorp groot in kan zijn: Joannes Cult4Kids!

Geef een reactie