Duivenpad in nieuwe jas dankzij Cultuur- en Erfgoedpact!

reactiedatum
  • 14 januari 2024
  • 14 januari 2024

Duivenpad van zo!Diva vernieuwd met hulp van het Cultuur- en Erfgoedpact van de Liemers!

Wie heeft hem al eens gelopen? Het Duivenpad van zo!Diva is een wandelroute van 5 km in het centrum van Duiven. Omdat de route dit jaar 10 jaar bestaat wilde Zo!Diva de wandeling graag vernieuwen. Met steun van het Cultuur- en Erfoedpact ‘Leven in de Liemers’ krijgen de borden nu een nieuwe jas!

De route combineert historische plekken in Duiven met mooie paadjes door het groen. Onderweg zijn er informatieborden met leuke weetjes over Duiven. Deze zijn vernieuwd met hulp van met hulp van Kunstwerk! Liemers Museum en vormgevingsbureau Vonkk. De verhalen op de borden gaan over de geschiedenis van de streek en informatie over gebouwen en bedrijven. De route gaat ook over onverharde stukken. Minder mobiele mensen kunnen kiezen voor de verharde weg. Op de website van Zo!Diva is een puzzeltocht voor kinderen te downloaden. Er zijn geocaches aan de route toegevoegd. Hiermee is het een leuke wandeling voor iedereen geworden!

Op zondag 14 januari om 14:00 uur organiseert zo!Diva een snertwandeling als feestelijke opening. Iedereen is van harte welkom! Het start- en eindpunt is bij de Ogtent. Na afloop van de wandeling is er snert bij café Bij de Buren. De nieuwe routekaart is vanaf december gratis af te halen in de Ogtent.

Ook een goed idee voor de Liemers?  

Heb jij ook een goed idee voor een creatief of historisch project in de Liemers? Kijk dan op www.levenindeliemers.nl/stimuleringsbudget om te zien of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage van het Cultuur- en Erfgoedpact van de Liemers. Je kunt doorlopend een aanvraag indienen.

De vernieuwing van het 'Duivenpad' ontving een financiele bijdrage uit het Stimuleringsbudget van het Cultuur- en Erfgoedpact, met steun van de Gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar en de Provincie Gelderland.

Geef een reactie