Spitfire Overdue: the story of Flying Officer Mervyn Wheatley

reactiedatum
  • 19 maart 2023
  • 19 maart 2023

Op 22 maart 1940 vliegt Mervyn Wheatley in een aangepaste Spitfire boven Duitsland om luchtfoto’s te maken. De Spitfire was alleen voorzien van twee camera’s waardoor het hoger en kon vliegen. Op de grens werd de Spitfire neergeschoten. Het vliegtuig stort neer bij Herwen, maar het lichaam van Wheatley komt terecht bij het Duitse Düffelward. Meerdere aspecten maken zijn verhaal bijzonder

Paul Haans en Sascha Wensveen maakten de documentaire ‘Spitfire Overdue: the story of Flying Officer Mervyn Wheatley’ samen met Sander Woonings, die 30 jaar onderzoek deed naar Mervyn Wheatley en de crash. “Het verhaal toegankelijk maken voor een breed publiek en te laten zien hoe belangrijk zijn heldhaftige daad was”, daar ging het de makers om. De documentaire is te zien op de Youtube pagina van Omroep Gelderland. Op het fysieke monument waar de Spitfire neerstortte zal ook een link naar de film komen.

Heb je ook een goed idee voor een project om de verhalen van de Liemers te vertellen of te laten zien aan een groot publiek? Kijk dan eens op www.levenindeliemers.nl/stimuleringsbudget om te zien of jouw project ook in aanmerking kan komen voor een bijdrage uit het Stimuleringsbudget van het Cultuur- en Erfgoedpact van de Liemers.

Geef een reactie