Vrijheid in de Liemers

reactiedatum
  • 12 september 2020
  • 9 april 2022
Vrijheid in de Liemers Vrijheid in de Liemers

Voor de viering van 75 jaar vrijheid in de Liemers is een interactief, uniek en educatief programma ontwikkeld dat ons terugbrengt naar de tijd waarin vrijheid niet vanzelfsprekend was. Middels een spannende, korte film, die het begin is van een educatieve fietstocht door de Liemers en een stukje grensgebied van Duitsland, willen de organisatoren jongeren bewust maken dat er is gevochten voor onze vrijheid. Met een (gratis) app kun je eerst de korte film bekijken, waarna je met de fiets het gebied van de Liemers en een stukje grensgebied van Duitsland gaat verkennen. Door het gebruik van foto’s, filmpjes, luisterfragmenten en het stellen van vragen wordt de bewustwording van vrijheid gecreëerd. Op dezelfde dag waarop in 1944 de bevrijding van Nederland gestart werd, hebben we de app gelanceerd op zaterdag 12 september 2020. De korte film is naar diverse nationale- en internationale filmfestivals gestuurd. Tot nu toe is de film 11 keer geselecteerd en heeft 2 awards gewonnen. Er werd veel aandacht aan besteed door tv en kranten. Kunstwerk! Liemers Museum brengt de app samen met de Cultuurcoördinatoren onder de aandacht bij basisscholen (groep7/8) en middelbare scholen (klas 1/2). Enkele reacties van het publiek op de film: 

“Indrukwekkend”, “Het zet me echt wel aan het denken”, “Prachtig”, “In deze entourage komt het beeld en muziek helemaal tot zijn recht”, “Een echte Liemerse en professionele productie”

Het project Vrijheid in de Liemers ontving een financiele bijdrage uit het Stimuleringsbudget van het Cultuur- en Erfgoedpact. Initiatiefnemers Paul Haans en Sacha Wensveen werkten samen met Seven Art Festival, Liemers Museum en de Cultuurcoördinatoren van de deelnemende gemeentes.

Naar de route-app en film met toelichting bij het gebruik van de app

Geef een reactie