Netwerkbijeenkomst 15 november

reactiedatum
  • 15-11-2019
Lancering 'Liemers in Beeld' Lancering 'Liemers in Beeld'

Ontvangst in Cultuurhart HAL12

Bert Frölich heette de ruim 90 genodigden van de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van harte welkom in het gloednieuwe HAL12, hét culturele hart van de regio waar net als bij het Cultuur- en Erfgoedpact van de Liemers alle facetten van kunst, cultuur en erfgoed samen komen. Het afgelopen jaar zijn er weer veel mooie projecten gerealiseerd dankzij het Cultuur-en Erfgoedpact van de Liemers, dat voor verbinding zorgt door activiteiten te stimuleren op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed in de Liemers. Naast de lancering van de Beeldbank vertelden projectleiders van ‘De Liemers Helemaal Goed Courant’, ‘Gezongen Herinneringen’ en ‘Jong en Oud op Expeditie’ over hun projecten. 

Lancering Beeldbank ‘Liemers in Beeld’

Wethouders Carla Koers (gemeente Zevenaar), Hans Breunissen (gemeente Westervoort) en Gemma Tiedink (gemeente Duiven) lanceerden op ludieke wijze de beeldbank ‘Liemers in Beeld’ door een druk op een grote rode lanceerknop. De beeldbank www.liemersinbeeld.nl geeft een uniek overzicht van prachtige beelden uit de hele Liemers, startend met een mooie selectie van historische foto’s uit de collectie van Kunstwerk! Liemers Museum. Het samenwerkingsverband van alle Liemerse historische verenigingen, het Streekarchivariaat de Liemers en Doesburg en Kunstwerk! Liemers Museum zal de komende jaren alsmaar groeien. Bezoekers van de beeldbank kunnen nu al lekker grasduinen en genieten van de mooie foto’s en verzamelingen. Straks kunnen zij ook zelf verzamelingen maken en deze delen met hun familieleden en vrienden.

De Liemers Helemaal Goed-Courant en Buitenblik

Sjoerd Geurts, projectleider van De Liemers Helemaal Goed-Courant, introduceerde DLHG-Courant nieuwe stijl. Leerlingen van het Liemers College vertelden hoe leuk het is om bij de goed-nieuws krant praktijkervaring op te doen. Leerlingen van het VMBO deden dit jaar voor het eerst mee met de rubriek What’s up in de Liemers in de krant. Een mooie manier om jongeren met media, kunst, cultuur en erfgoed in contact te brengen. Herman ter Heerd en Evelien Doornbos van Stichting Buitenblik vertelden aan de hand van mooie foto’s over het succes van de projecten ‘Gezongen Herinneringen’ en ‘Jong en oud op expeditie’ tijdens het Buitenblik Festival eerder dit jaar. De live verbinding met verzorgingshuizen en het transport van ouderen naar het festival zijn met recht mooie en innovatieve verbindingen tussen cultuur en welzijn te noemen! Al deze activiteiten konden gerealiseerd worden dankzij het Cultuur-en Erfgoedpact van de Liemers.

Inspirerende workshops

Tijd om zelf aan de slag te gaan! Na het plenaire gedeelte maakte de deelnemers een keuze uit drie inspirerende workshops die aansluiten bij de thema’s van het pact cultuureducatie, cultuurparticipatie en cultuurtoerisme. Deelnemers aan de privilege walk van Sarita Bajnath van STUDIO i werden uitgedaagd na te denken over privileges en soms onzichtbare beperkingen. Een andere groep speelden de real-life game ‘Agaath’s Erfenis’ door Novitas Heritage. Herman Futselaar van de gemeente Westervoort reageerde enthousiast: “De workshop bood me nieuwe inzichten hoe je het publiek op een andere manier iets kunt leren over cultuur en erfgoed!” Een derde workshop werd gegeven door Lieke van Bruggen van Toerisme VAN over de Leefstijlvinder, om meer zicht te krijgen op de verschillende type toeristen die de Liemers bezoekt.  Na afloop van de workshops werd er gezellig genetwerkt onder het genot van een drankje en een hapje, met op de achtergrond sfeervolle bluesmuziek van Bluessum uit Duiven. 

Geef een reactie