Poëtische kaart Westervoort

reactiedatum
  • 31 januari 2019
  • 20.00 uur
De poëtische kaart daagt inwoners uit om boeiende plekken te vereeuwigen met een gedicht De poëtische kaart daagt inwoners uit om boeiende plekken te vereeuwigen met een gedicht Karlo Bolder

Op donderdag 31 januari vond in Huis Vredenburg te Westervoort om 20.00 u de presentatie plaats van de ‘Poëtische Kaart van Westervoort’. Die brengt het dorp in kaart aan de hand van gedichten. Inwoners hebben gereageerd op de oproep hun boeiende plekken te vereeuwigen met een gedicht. Arnold Krechting, David Smink, Henricus van Wijngaarden, Gerry Smink-Bles, Vincent Heijmen, Marieke Laverman, Tinus Koenen en PieterS  hebben gedichten geschreven. Dorpsdichter Humphrey Ottenhof vulde hier en daar lege plekken op met eigen werk. Allen lezen op deze avond voor uit eigen werk. De avond werd muzikaal omlijst en Marieke Laverman biedt haar zelfgeschilderde monumentenkalender te koop aan. Wilt u de dichters zien voorlezen uit eigen werk? Kijk dan hier naar de videopnames van alle dichters die voorlezen uit eigen werk.

Met de ‘Poëtische kaart van Westervoort’ presenteren dichters en dorp zich aan tienduizenden lezers, omdat de poëtische kaart in de hele Liemers wordt verspreid in Het Gemeente Nieuws van 2 februari.

Wat mensen gelukkig maakt is hun eigen omgeving en cultuur, dat komt mooi samen in dit project, zegt burgemeester Arend van Hout. “Je weg vinden door Westervoort met deze gedichten, dat is een prachtige gedachte.”

De kaart is tot stand gekomen met medewerking van de Historische Kring Westervoort, de Dialecclub Westervoort, Leven in de Liemers / Cultuur- en Erfgoedpact van de gemeenten Duiven, Westervoort, Zevenaar en de provincie Gelderland. Het concept is van Humphrey Ottenhof. 

Geef een reactie