Denk mee over de verbeelding van het verdronken dorp Leuffen

reactiedatum
  • woensdag 14 november 2018
  • 20.00 - 21.30
Het verdronken dorp Leuffen Het verdronken dorp Leuffen

Bijeenkomst op woensdagvond 14 november 2018 in Groessen

Op woensdagavond 14 november 2018 organiseert het Cultuur- en Erfgoedpact Liemers een bijeenkomst in het buurthuis van Groessen over het project ‘Bakens in het Liemerse landschap’. Het project wil de geschiedenis van het verdronken dorp Leuffen tot leven wekken door middel van een kunstwerk. Inwoners en andere betrokken zijn van harte uitgenodigd om op deze avond mee te denken over de invulling van dit kunstwerk.

Het programma start om 20.00 uur met informatie over het project en een interessant mini-college over het verdronken dorp Leuffen. Kunstenaar Alphons ter Avest, die het kunstwerk over Leuffen zal maken, komt zichzelf en zijn werk voorstellen. Daarna worden de aanwezigen uitgenodigd om live hun ideeën te delen door middel van hun smartphone. Aan het einde van de avond wordt er een werkgroep gevormd met belangstellenden. 

Bent u erbij?

U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst over ‘Bakens in het Liemerse landschap’ bij te wonen op woensdag 14 november 2018. Locatie: Dorpshuis Groessen, Sint Isidorusplein 4, 6923 BD Groessen. De zaal van het buurthuis in Groessen is vanaf 19.30 uur geopend voor de inloop met koffie en thee. Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeldt u daarbij s.v.p. uw naam en adres.  

Programma

Locatie: Sint Isidorusplein 4, 6923 BD Groessen
Tijd: 20.00 – 21.30 uur (zaal open vanaf 19.30 uur)
Aanmelden: via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over het verdronken dorp

Leuffen heeft door de eeuwen heen steeds geworsteld met de dreiging van het water. Er zijn verschillende dijkdoorbraken geweest waardoor de dijk steeds versterkt of verplaatst moest worden. Na de dijkdoorbraak van 1799 besloten de inwoners van Leuffen om het dorp terug te geven aan de rivier. Zij hebben de dijk verlegd en hebben een nieuw buurtschap gesticht (Het Leuven) binnen de dijk. Lees hier meer over het verdronken dorp Leuffen. 

Geef een reactie