Cultuur- en Erfgoedpact Liemers honoreert 11 initiatieven

reactiedatum
  • zomer 2018
Zing en Swing: één van de gehonoreerde projecten Zing en Swing: één van de gehonoreerde projecten

De Liemers bruist van de goede ideeën. Dankzij het Cultuur- en Erfgoedpact Liemers worden er dit jaar al elf gerealiseerd. En dat kunnen er nog meer worden! Initiatieven die de leefbaarheid en identiteit van de Liemers versterken door middel van kunst, cultuur of erfgoed kunnen tot 1 oktober 2018 een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage.

Van vuilnisbelt tot museum

De elf aanvragen die een stimuleringsbijdrage ontvangen van het Cultuur- en Erfgoedpact zijn erg divers. Waar het ene project het Bijlandse strand transformeert van een vuilnisbelt tot een museum, brengt het andere jong en oud bij elkaar om samen muziek te maken. De eindproducten variëren van een wandel- en fietsroute langs uitgestrekte akkers en weiden in de Liemers tot een vertaling van Nijntje in het Liemers dialect. Maar één ding hebben de gehonoreerde aanvragen gemeen: allen leggen een verbinding met cultuurparticipatie, cultuureducatie of cultuurtoerisme. Bekijk ze hier allemaal. 

Nieuwe aanvraagronde

Het Cultuur- en Erfgoedpact Liemers wil nog meer initiatieven de kans geven om een aanvraag te doen bij het stimuleringsbudget. Daarom is er een tweede aanvraagronde gestart. Projecten die aansluiten op de criteria van het stimuleringsbudget komen in aanmerking voor een bijdrage van maximaal €2.000,- euro. Indienen kan tot 1 oktober 2018. Meer informatie over de procedure en criteria vind je hier.

Geef een reactie