Midwinterhoorntocht Zevenaar

reactiedatum
  • 30 december 2018
Midwinterhoorntocht 2017 Midwinterhoorntocht 2017

De Midwinterhoorntocht 2018 werd mogelijk gemaakt door een stimuleringsbijdrage van het Cultuur- en Erfgoedpact Liemers.

De Midwinterhoorntocht

Stichting Midwinterhoorntocht Zevenaar organiseerde op zondag 30 december 2018 een midwinterhoornwandel- en fietstocht in samenwerking met diverse locaties in de Liemers, rondom Zevenaar en Groessen. Het doel was om de mensen tussen kerst en oud en nieuw een laagdrempelig en gratis leuk uitstapje aan te bieden, waarbij ze kennis kunnen maken met de melancholieke klanken van de midwinterhoorn, een mooie traditie die nog te weinig bekend is in de regio de Liemers. De route voert langs diverse karakteristieke en interessante locaties in en rondom Zevenaar. Op de locaties zijn allerlei activiteiten te doen. De route kan zowel gewandeld, gefietst als met de auto gereden worden. De tocht bezoekt onder andere diverse monumentale kerken, kastelen, molens, landhuizen en ook nog een karakteristieke panoven in en rondom Zevenaar. Al deze culturele- en industriële erfgoederen uit de Liemers worden hierdoor onder de aandacht van de bezoeker gebracht. Op iedere locatie is uitleg over het markante punt aanwezig. De bezoekers worden extra gestimuleerd om de locaties te bezoeken, doordat er bij elke locatie aantrekkelijke en educatieve activiteiten georganiseerd worden. Inwoners en bezoekers leren zo op een laagdrempelige manier de regio en deze mooie traditie kennen. Aan het project werd aandacht besteed via kranten, huis-aan-huis bladen, sociale media, radio. Dankzij de bijdrage van het Cultuur- en Erfgoedpact kon een paardentram ingezet worden zodat mensen die slecht ter been waren ook de route konden beleven.

”Het geluid van de midwinterhoorn is inmiddels een niet meer weg te denken klank in de Liemers.”

Bij dit project werd door de Stichting Midwinterhoorntocht Zevenaar samengewerkt met diverse locaties in en rondom Zevenaar: oa Filmhuis Zevenaar, Buitengoed De Panoven, Landgoed Halsaf, en diverse horeca gelegenheden.

Meer weten?

Alle informatie is terug te vinden op: https://www.midwinterhoorntochtzevenaar.nl/

Geef een reactie