Midwinterhoorntocht

reactiedatum
  • 30 december 2018
Midwinterhoorntocht 2017 Midwinterhoorntocht 2017

De Midwinterhoorntocht wordt mogelijk gemaakt door een stimuleringsbijdrage van het Cultuur- en Erfgoedpact Liemers.

In 2018 wordt alweer voor de zesde keer de Midwinterhoorntocht Zevenaar georganiseerd; een wandel- en fietstocht, langs bijzondere locaties in Zevenaar en omstreken. Er is keuze uit een korte route (6 km) en een lange route (12 km). Onderweg op verschillende locaties, staan de midwinterhoornblazers opgesteld en worden diverse leuke en educatieve activiteiten georganiseerd. Door te luisteren naar het geluid van de midwinterhoorn kan de route al worden gevolgd. De tocht slingert zich door een gebied met uitgestrekte akkers en weiden met hier en daar kleine boscomplexen, zodat de deelnemers onderweg kunnen genieten van de Liemerse natuur. 

Wat is het?

De Midwinterhoorntocht Zevenaar is een wandel- en fietstocht langs diverse bijzondere locaties in Zevenaar en omstreken. Er is keuze uit een lange route (12 km) en een korte route (6 km). Indien gewenst kan de tocht ook met de auto gereden worden. Onderweg staan er midwinterhoornblazers, en zijn er diverse activiteiten georganiseerd. De fietstocht slingert zich door een gebied met uitgestrekte akkers en weiden en hier en daar kleine boscomplexen. Her en der verspreid in het landschap liggen de karakteristieke boerderijen. Al met al een oase van rust, die zeker ook in de winter zijn bekoringen heeft. De midwinterhoornblazers staan over de hele route op verschillende plaatsen opgesteld. Afwisselend in het prachtige Liemerse landschap en op markante punten beoefenen de blazers hun hobby (in de nabijheid van een vuurkorf, die voor de nodige warmte zorgt). Alleen al door te luisteren naar het geluid, kan de route al worden gevolgd. Uiteraard zijn er ook gratis routebeschrijvingen beschikbaar. Al fietsend wordt men verrast door allerlei activiteiten. Op meerdere locaties wordt gratis glühwein verstrekt.

Datum, tijd, startplaats en kosten

De midwinterhoornwandel- en fietstocht zal in 2018 gehouden worden op zondag, 30 december 2018. Er kan gestart worden vanaf 11.00 uur tot 13.00 uur. Starten is mogelijk op twee verschillende locaties: bij Filmhuis Zevenaar, Wittenburgstraat 14, Zevenaar, en bij Landgoed Halsaf, Beekseweg 2 in Babberich. Einde van de fietstocht is om 15.00 uur. Deelname aan de midwinterhoorntocht is geheel gratis.

Route

De route voor 2018 is nu nog niet definitief bekend. Hier wordt door de organisatie momenteel nog druk aan gewerkt, in goede samenwerking met onze partners van de diverse locaties. Zodra de route bekend is, zal deze worden vermeld op onze website. De route voert langs diverse karakteristieke en interessante locaties in en rondom Zevenaar. Op de locaties zijn allerlei activiteiten te doen. Er is keuze uit een lange route (12 km) en een korte route (6 km). De route kan zowel gewandeld, gefietst als met de auto gereden worden. Er kan gestart worden bij Filmhuis Zevenaar, Wittenburgstraat 14, Zevenaar, en bij Landgoed Halsaf, Beekseweg 2 in Babberich. Bij de vertrekpunten worden gratis routebeschrijvingen uitgedeeld. De route wordt zowel linksom als rechtsom afgelegd, zodat de bezoekers goed gespreid worden over de locaties.

Achtergrond

De tocht loopt door het prachtige Liemerse landschap naar verschillende unieke locaties. Bovendien kunnen de deelnemers tijdens de tocht de verschillende locaties bezoeken en meer leren over de achtergronden van de Liemers in het algemeen en de unieke locaties in het bijzonder. Door de klanken van de midwinterhoorns worden de bezoekers geroepen om naar de locaties toe te komen. De tocht bezoekt onder andere diverse monumentale kerken, kastelen, molens, landhuizen en ook nog een karakteristieke panoven in en rondom Zevenaar. Al deze culturele- en industriële erfgoederen uit de Liemers worden hierdoor onder de aandacht van de bezoeker gebracht. Op iedere locaties is uitleg over het markante punt aanwezig. De bezoekers worden extra gestimuleerd om de locaties te bezoeken, doordat er bij elke locatie aantrekkelijke en educatieve activiteiten georganiseerd worden.

Website

Alle informatie en nog veel meer is ook terug te vinden op: https://www.midwinterhoorntochtzevenaar.nl/

Geef een reactie