Aan de beschouwers van dit pand

reactiedatum
  • 2016
Humphrey Ottenhof Humphrey Ottenhof Foto: Bram Harmsen

‘Aan de beschouwers van dit pand’ is een nieuw project van Humphrey Ottenhof en is mede mogelijk gemaakt door een stimuleringsbijdrage van Leven in de Liemers. Voor het project, ‘Aan de beschouwers van dit pand’ worden de inwoners van de Liemers uitgenodigd een gedicht te schrijven bij een willekeurig pand in de Liemers. Uit deze gedichten wordt een selectie gemaakt die terecht komt in een gedichtenbundel met de naam ‘Aan de beschouwers van dit pand’.

Dorpsdichter van Westervoort

Humphrey Ottenhof, promoveerde op visueel en concrete poëzie in Groningen, is met ingang van 1 juni 2015 benoemd tot dorpsdichter van de gemeente Westervoort voor een periode van twee jaar. Dat heeft het college van B & W besloten. Humphrey Ottenhof treed in de voetsporen van Harrie Kemperman die zijn functie als dorpsdichter van Westervoort neerlegde. Het college van burgemeester en wethouders wilde een nieuwe dorpsdichter te benoemen om het eigen karakter van Westervoort te benadrukken en de band tussen inwoners en Westervoort te versterken en plaatste een oproep. Humprey Ottenhof was een van de inzendingen. Het college vindt dat Humphrey Ottenhof met zijn inzending heeft laten zien dat hij de rol van dorpsdichter goed zal kunnen vervullen. “Zijn ingezonden gedichten geven voldoende vertrouwen dat zijn gedichten een bijdrage leveren aan het typische ‘Westervoort gevuul’, waarmee de identiteit en eigenheid van de gemeenschap zo kenmerkend wordt aangeduid.” Daarom hebben burgemeester en wethouders besloten Ottenhof met ingang van 1 juni 2015 te benoemen. Op de gemeentepagina worden zijn gedichten gepubliceerd en ook gaat hij vijf gedichten per jaar schrijven ter gelegenheid van lokale gebeurtenissen, evenementen of activiteiten.

Eiman

Humphrey Ottenhof heeft een nieuwe roman uitgebracht. Zijn jongste boek heet Eiman en is inmiddels verkrijgbaar.
In Eiman verhaalt Ottenhof over een man die een uitvinding doet waar de auto-industrie baat bij heeft. De schrijver bezondigde zich niet aan sciencefiction, want de vondst is authentiek én werkt, zo vernam Ottenhof – hij doceert toegepaste wetenschap op Hogeschool Arnhem Nijmegen – van de autobranche.

Geef een reactie