Smokkelspel

reactiedatum
  • 22 oktober 2016
  • 28 oktober 2016
kasteel Halsaf Babberich kasteel Halsaf Babberich

Waar grenzen zijn, wordt al sinds jaar en dag gesmokkeld. Voor de gewone man (of vrouw) een goede manier om een centje bij te verdienen. Maar ook de illegale smokkel van boter en jenever brengt veel geld in het laatje van vriend en vijand.

Het smokkelen ontwikkelde zich tijdens de tot een soort volkssport waarbij douaniers en smokkelaars probeerden elkaar te slim af te zijn. Ook in het spel krijgen de smokkelaars steun van de bevolking (dankzij hen worden schaarse goederen aangevoerd) en de douane zit ze op de hielen. Maar niets is wat het lijkt, het is elke keer de kunst te bepalen wie vriend en wie vijand is.

Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers en Kunstwerk! Liemers Museum organiseren in de herfstvakantie een smokkel spel in de bossen rondom kasteel Halsaf. Het kasteel ligt in de buurt van de oude grensovergang Babberich - Elten. Deelnemers proberen smokkelwaar (zeep, chocolate en petroleum) ongezien langs de douaniers , die door de bossen ‘patrouilleren’, te krijgen, in de hoop zo veel mogelijk punten te verzamelen. In het bos zijn een aantal punten waar de’ smokkelaars’ hun waar kunnen verzilveren in punten. Een actief spel voor families of individueel. Aanmelden kan via de balie van alle vestigingen van Kunstwerk! de Bibliotheek Liemers en Kunstwerk! Liemers Museum. De kosten zijn € 2,00 per persoon. Na betaling aan de balie ontvangt men direct de kaart die nodig is voor deelname van die dag.

Deelname voor het smokkelspel kan op de volgende dagen:

zaterdag 22 oktober 13.30 uur - 16.00 uur, woensdag 26 oktober 13.30 uur- 16.00 uur en donderdag 27 oktober 13.30 uur - 16.00 uur.

Geef een reactie